top of page
Пошук

Оксана Стратійчук & Володимир Зленко

6.03–26.03.2021


Оксана Стратійчук (Україна)/емалі

Володимир Зленко (Білорусь)/ живопис


КОРОТКА ЗУСТРІЧ.

«Коротка зустріч» — перша спільна виставка українського графіка Оксани Стратійчук та білоруського живописця Володимира Зленка. Цей проєкт виник з легкої руки Тетяни Савченко, незмінної господині галереї Триптих Арт, яка невимушено об’єднала двох авторів та різні види мистецтва.

Роботи Володимира Зленка та Оксани Стратійчук дійсно органічно поєднуються. Вони споріднені за темою й настроєм. Художники, вочевидь, поділяють певний світогляд, дивляться на світ та мистецтво під характерним — дещо романтичним — кутом зору. Та й де ж іще рости і квітнути емалевим рослинам Оксани, як не в таємних садах і тінистих парках, що їх зображує Володимир?

До експозиції входять твори Оксани Стратійчук у техніці гарячої емалі: деякі з них були створені за мотивами її графічних аркушів, а інші — безпосередньо з відпрацьованих офортних дошок. Живопис Володимира Зленка — це продовження проєкту «Зелене море», над яким художник працює вже кілька років, поступово презентуючи його у Києві.

У вирі швидкоплинного життя навіть коротка зустріч — це зустріч двох світів та цінний подарунок долі. І кожна зустріч щось приносить: і досвід, і знання, нові переживання і нові контексти. Галерея Триптих Арт поєднує двох різних митців зі схожими світоглядами і пропонує глядачеві відчути резонанс між ними.


Виставка триватиме 6.03–26.03.2021.


Додаткова інформація:
bottom of page