top of page
Пошук

Андрій Блудов

10.06–23.06.2021

Андрій Блудов


MASALA

живопис


Проект MASALA (в Індії masala називають традиційну суміш спецій та приправ, що зігрівають) – мікс символів і флешбеків, фрагментів життя Індії.

Емоційний посил тут превалює над логічно вибудуваною концепцією, що і втілено живописними засобами: всі роботи виконані у демонстративно теплому тоні.

Ця виставка — укриття в обіймах безтурботності літнього дня, де спокій закладений в самій атмосфері, в самому повітрі. Певний небесний Єрусалим, де достатньо просто бути, щоб осягнути дивний стан, або ж золотий сон, що занурює в події і місця, в яких людина почувалася щасливою.

Це можна порівняти також із граничним станом між сном і дійсністю, коли в момент пробудження ще незрозуміло, чи було побачене спогадом – або просто сном... У прозорій хиткості народжується фантастичний реалізм, де передчуття тієї чи іншої історії виникало уві сні або було маренням. І згадуються тексти Хорхе Луїса Борхеса або ж фільми Пітера Гріневея, що створюють певну ілюзію композиції і нашарування планів, але при цьому завжди мають конструкцію.

Реальна Індія — це не тільки ґопурами (знамениті надбрамні вежі індуїстських храмів, прикрашені скульптурою, різьбленням і розписом на міфологічні теми), садху (аскети) або ведичні центри. Це ще й фруктові вози-тели, які невтомно колесять уздовж океанічного узбережжя і супроводжують нас у подорожі картинами художника. Такий нескінченний транзит є справжнім втіленням камерного життя країни. Образ коліс у роботах Андрія Блудова адресує як до Сансари, так і до теми Дороги. Крім того, є у проекті посилання на елементи театру Катакана, містерії, що ілюструють епос, і одночасно — еротика, старовинні зображення з життя Крішни.

Захоплення художника незвичністю та екзотикою Індії додає флеру загадковості усій живописній оповіді…


Вернісаж 10 червня, у четвер, о 18.00 за адресою: вул. Десятинна, 13.

Виставка триватиме 10–23 червня.


Представлені роботи на виставці доступні для придбання.


bottom of page